preloader

GMC INSOLVENCY OFFICE

Datorită vastei noastre experiențe în domeniul insolvenței, căpătată lucrând în unele dintre cele mai ample cazuri, cunoaștem cu exactitate și în cel mai profund detaliu fiecare moment prin care o companie (debitoare sau creditoare) trece, încă chiar dinainte ca incapacitatea de plată să se manifeste.

Avem întotdeauna ca prim obiectiv restructurarea companiilor iar atunci când serviciile noastre sunt solicitate prea târziu, ne asigurăm că cea mai bună valoare a activelor este obținută pentru a satisface cât mai mult din pretențiile creditorilor.

Serviciile oferite de GMC Insolvency Office sunt dintre cele mai variate în domeniu și includ atât servicii specifice procedurilor judiciare (administrare judiciară/lichidare judiciară) cât și specifice procedurilor extra-judiciare:

  • Concordatul preventiv – se adresează companiilor care nu sunt încă în insolvență însă au dificultăți în plata datoriilor. Este o procedură judiciară ce oferă protecție în fața executărilor silite individuale. Compania aflată în dificultate poate beneficia de experiența specialiștilor noștri pentru restructurarea afacerii în timp ce plățile către creditori pot fi amânate.
  • Mandatul ad-hoc – se adresează companiilor care întâmpină dificultăți generate de situația economică, financiară sau operațională. Este o procedură judiciară ce permite specialiștilor noștri să negocieze cu creditorii modalitățile de redresare a companiei în timp ce întreaga procedură rămâne una ne-invazivă, confidențială, cu impact minim asupra relațiilor contractuale în bună desfășurare.
  • Reorganizarea judiciară – destinată societăților aflate deja în stare de insolvență (instalată sau iminentă) din diverse cauze generate fie de factori interni (cum ar fi cei care țin de management), fie externi companiei (cum ar fi cei care țin de contextul piețelor sau situația economică în general). Serviciile pe care le avem în vedere pentru astfel de cazuri diferă în funcție de fiecare situație și pleacă de la conceperea unui plan de reorganizare după o analiză amplă. Soluțiile pot fi simple sau complexe dar în toate cazurile la fel de ușor de conceput și implementat de către specialiștii noștri: structurarea planului de reorganizare, vânzarea de active non-core, vânzarea de participații, divizări, fuziuni, obținerea de finanțare în insolvență, negocieri cu creditorii, transfer de business, și altele.
  • Faliment – o ultimă etapă, în care dacă se ajunge, din diverse motive, specialiștii noștri se vor asigura că obținem cea mai bună valoare a activelor prin capitalizarea acestora, recuperarea tuturor creanțelor și fructificarea tuturor drepturilor, litigioase sau nu, pe care compania le poate avea.
  • Lichidări voluntare – atunci când o companie și-a atins scopul pentru care a fost creată sau pur și simplu acționarii doresc ca activitatea acesteia să înceteze.
  • Adițional, în etape ce preced o eventuală insolvență oferim servicii extinse, ce includ, fără a se limita la analize detaliate în care identificăm factorii de risc pentru orice afacere, soluții de redresare, întocmirea de planuri de restructurare, asistență pentru obținerea de fonduri fie pentru a se asigura capitalul de lucru necesar sau pentru noi achiziții sau consiliere în încheierea celor mai diversificate tranzacții.

Dificultățile cu care se poate confrunta o companie sunt numeroase, iar cauzele ce le determină pot fi multiple. Soluțiile de redresare sau de ieșire cu succes dintr-un impas vin întotdeauna de la echipe de profesioniști care știu să le identifice și să le implementeze la timp: aceasta este specialitatea noastră, pentru că noi transformăm dificultățile în oportunități și abordarea noastră face diferența.

Contactați-ne

Răspundem oricăror solicitări sau întrebări pe care le aveți în legătură cu activitatea noastră și modul în care vă putem fi de folos. Lăsați-ne un mesaj în formularul de mai jos sau apelați-ne telefonic.
CONTACTAȚI-NE LA
sau prin e-mail
În această perioadă în care suntem nevoiți să luăm măsuri sporite de siguranță atunci când lucrăm sau socializăm, suntem disponibili prin intermediul aplicațiilor video, dar și pentru întâlniri față în față, cu respectarea recomandărilor și obligațiilor impuse de autorități.

Formular de contact